Surori

Grupul de surori din B.C.B  „Speranţa”, Anina

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” Mica 6:8

În data de 13 mai 2007 s-a constituit grupul de rugăciune al surorilor. De atunci încoace, ne întâlnim în fiecare săptămână (marţea) la rugăciune şi studiu biblic.

Ce anume facem și cu ce ne ocupăm timpul atunci când ne întâlnim, se poate vedea din următoarele:

În luna iunie 2007 doi tineri orfani de la orfelinatul din Vărădia au hotărât să-și unească destinele. Cu această ocazie, noi, surorile le-am făcut o mulţime de cadouri şi surprize plăcute. În fiecare an am vizitat: azilul de bătrâni din Reşiţa, sanatoriul de la Marila, orfelinatul din Prîlipeţi. În atenţia noastră sunt şi bolnavii pe care îi vizităm la spital şi domiciliu. Ne-am încercat prin ajutor financiar susținerea „Casei Ioana”, un orfelinat din Botoşani. În luna decembrie a anului 2011 am făcut o bucurie şi bolnavilor de la Tichileşti, singura leprozerie din țară, trimiţându-le pachete cu dulciuri şi haine. În atenţie am avut întotdeauna familiile cu probleme financiare pe care, în limita posibilităţilor le-am ajutat. Totodată am început să ne implicăm în ajutorarea familiilor sărace de la Oraşul Nou.

Trebuie menţionat că în cei aproape 4 ani de la constituire, grupul de surori a lăudat pe Dumnezeu în fiecare seară de vineri în cadrul serviciului religios de Evanghelizare, prin cântece, poezii și pps.-uri.


Ziua de 8 Martie a fost mereu o zi specială la casa Domnului. În limita posibilităților, fiecare femeie a putut fi cinstită cu cel puțin o floare cu această ocazie.Am organizat în cadrul serviciilor : “Seara văduvelor”, „Ziua bătrânilor”, „Seara surorilor”, ziua de „Mulţumire pentru fraţii şi tinerii”, care s-au implicat în construcţia celor două Biserici, deopotrivă femei și bărbați.

În tot acest timp, am avut harul şi bucuria să avem în mijlocul nostru surori scumpe ca: Dana Sisoev, un teolog creștin, Lucia Lepădat şi grupul de surori din Carolina de Nord, S.U.A,  de la Biserica Baptistă „Pacea”, care ne-au înviorat sufleteşte prin studiile și lecțiile biblice predate.

Pentru un lanț de cereri susținute, în fiecare zi la ora 12 a.m. am hotărât un timp de rugăciune personală în care aducem înaintea Domnului Dumnezeu diverse motive.

Dumnezeu să binecuvinteze toate surorile în lucrarea pe care o fac şi să le ţină aproape de El întotdeauna!

Întruniri:

Marți 17.00.

Contact:

Schinteie Maria: 0255240746