Muzical

ÎNCHINARE PRIN CÂNTARE LA SPERANŢA

Din Cuvântul lui Dumnezeu cunoaştem că avem 2 lucruri importante de realizat cât trăim pe pământ:

De a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu la orice făptură;

De a ne pregăti (antrena) în vederea petrecerii veşniciei cu Dumnezeu în împărăţia Sa.

În împărăţia lui Dumnezeu cunoaştem că se va cânta mult, de aceea am căutat ca de la primele servicii ţinute în noul locaş de închinare să ne organizăm pentru a putea aduce laudă Dumnezeului nostru. Lucrul acesta a fost destul de dificil, deoarece din cei 60 de membrii care eram, 75% erau persoane în vârstă . Îmi amintesc, cum la primele servicii am dat slavă lui Dumnezeu prin cântari comune, iar mai apoi am invitat diferite grupuri cum ar fi :

„Măslinul verde” din Caransebeş sau fratele Ionică Ghimbir alături de câţiva tineri, de asemenea fratele Ovidiu Copocean din Cărbunari ce cîntă foarte bine cu acordeonul.

Încet, încet am început să ne formăm noi grupuri proprii ştiind că Dumnezeu nu disprețuiește începuturile slabe. După o perioadă s-a format un grup de tineri și grupul de copii care lăudau pe Dumnezeu în adunare, iar după aproximativ 1 an, am început lecţiile de teoria muzicii, apoi cu instrumentele, cumpărate în mare parte de biserică, s-a înfiinţat o mică orchestră.

Activitatea corală

Între cei 60 de membrii cu care am pus bazele unui cor erau puţine surori, fapt pentru care lucrarea corală a început cu cei de parte bărbătească. Aceștia au slujit mai multe luni, luând chiar parte la misiuni. Totodată am constatat că între tineri sunt tinere cu voci minunate care puteau fi integrate în lucrare. De atunci corul a început să fie mixt, compus fiind dintr-un număr de aproximativ 20 de persoane, în sala mică de la demisol, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Odată cu inaugurarea sălii mari numărul coriştilor a crescut la aproximativ 45 de persoane.

Dirijorul corului era printre altele şi fratele Ionuţ Schinteie fapt care a dus la diversificarea repertoriului, corul slăvind apoi pe Dumnezeu prin cântări mai dificile şi cu orchestraţie (/negativ).

S-a lucrat şi la activitatea muzicală a fraţilor, ei lăudând pe Dumnezeu în Serviciul Divin din a 3-a duminică a fiecărei luni.

S-au înfiinţat grupuri noi ca : grupul ”Părtăşia”

Dumnezeu să binecuvinteze pe toţi cei care au înţeles cât de importantă este cântarea în serviciile noastre şi sunt gata să jertfească pentru lucrul acesta.

Contact:Schinteie Doru (0742) 022 421

Grupul Părtăşia

Ideea de a crea un grup de leviți în Biserica Speranța a fost a fraților Milea Nelu și Retezan Ion. Acest grup  a luat ființă în preajma Crăciunului din anul 2008. Acestei lucrări i s-a dedicat și fratele Cristian Borcean. Ulterior un nou membru a fost adăugat și anume Nelu Schinteie.

Scopul acestui grup muzical este acela de a-L lăuda pe Dumnezeu peste tot în zona Banatului și dincolo de această limită.

Grupul a organizat și deplasări misionare în locuri precum: Covăcița (Serbia) și multe biserici din Caraș-Severin.

Contact: Milea Nelu tel. fix: 0255-240192