Istoric

Biserica Misiune “Noua Speranţă”

Iniţiativa deschiderii unei misiuni la Oraşul Nou a aparţinut fraţilor: Runcan Gheorghe, Schinteie Nelu şi Runcan Remus.

Aceştia au prezentat viziunea lor Bisericii Speranţa în timpul Adunării Generale din luna februarie 2010. În unanimitate s-a hotărât construirea unei capele pe un teren de 1000 de m² concesionat cu titlul gratuit de Primăria Oraşului Anina.

Scopul plantării Bisericii din cartierul Oraşul-Nou a fost acela de a vesti Evanghelia locuitorilor din această zonă unde nu a fost contruită niciodată o biserică evanghelică dar nici tradiţională. Oamenii din acest colţ de oraş au nevoie de Dumnezeu.

Lucrările au început în aprilie 2010. În mai printr-o implicare constantă a multor fraţi dar şi surori din Biserica « Speranţa » şi nu numai, lucrându-se numai cu voluntari, s-a reuşit turnarea fundaţiei şi apoi zidirea zidurilor.

În perioada 20-25 iunie, un grup de fraţi din Biserica Baptistă Lenexa, din Kansas City, S.U.A., au venit în Anina şi timp de o săptămână au muncit continuu pe timp adesea nefavorabil, construind atât structura acoperişului cât şi învelitoarea mecanică.

În data de 26.09.2010 a avut loc inaugurarea Bisericii Noua-Speranţă, în cadrul căreia au participat oficialităţile:
-primarul Neicu Gheorghe;
-viceprimarul Radu Nicolae;
-pastori (Remus Runcan, Beni Lup, Tică Stroie, Adi Negru, pastori din S.U.A Tony Sebastian, Michael S. Bell);
-formaţii muzicale şi interpreţi: grupul “Părtăşia”, grupul “Speranţa”, corul bisericii “Speranţa”, Daniel Pincu, tinerii bisericii din Rudăria, Michael S. Bell).

Dorim ca Dumnezeu să binecuvinteze Oraşul-Nou şi Anina cu darul mâintuirii! Amin!